Национален телефон 0700 300 57

За
нас

Национален телефон 0700 300 57

The Center е танцово училище, което се занимава с най-модерните течения в музиката. Място, на което можеш да учиш танците такива, каквито са те с днешна дата по всички клипове, които вървят в музикалните медии и видео платформите за споделяне на танцово съдържание.

Yellow line Blue line Blue figure Pink figure

Училище за танци и модерна
култура

Dancing human

The Center е най-голямото училище за модерна танцова култура в България. Представлява мрежа от танцови зали и хореографи, разположена на територията на най-големите градове в държавата. Преподаващите в танцовото училище са сред най-добрите и опитни тесни специалисти на танцовата карта в държавата, доказали себе си и уменията си на сцената на безброй състезания, танцови форуми и телевизионни предавания.

Работата на The Center надскача многократно обикновеното преподаване на танцови движения и заучаване на хореографии. Хората, обучаващи се в залите на танцовото училище, имат възможността да участват, както в ежегодни, организирани от танцовото училище

турнета със собствен танцов спектакъл,

така и да получат възможността за изява в тематични театрални представления, концептуални видеоклипове и късометражни филми, които училището заснема. Имат също така възможността да посещават специални тренировъчни танцови лагери, да вземат участие в индивидуални и групови състезания и целогодишно да бъдат част от среда, която има статуса на ЖИВА СОЦИАЛНА МРЕЖА, пълна с хора на техните години, които споделят техните интереси и виждания за живота.

Posters
Основните опорни точки на средата, която танцовото училище възприема като своя мисия да изгражда и поддържа, отново и отново, ежесезонно за своите възпитаници, са провокирането на любопитството и любознателността, на дисциплинираността и отговорността, на здравословния начин на живот и най-вече на добрите академични резултати на всички учащи.
Dancers icon
Тhe Center е училище за хора на всякаква възраст. Съществуват групи за деца на възраст от 3 до 7 години, групи за деца на възраст от 8 до 12 години, най-масовите групи – групите за тийнейджъри, групи за танцьори на възраст над 21 години и професионални отбори.
Всеки, от абсолютно начинаещия до професионалиста, има своето място в танцовото училище.

Основното правило, залегнало в работата на всички, ангажирани в обучителния процес в танцовото училище, е, че The Center не е просто зала за танци! The Center е движение със собствени правила, създадено с идеята не просто да учи, а да насърчава и възпитава!

Dancers icon
Основната цел на The Center се изразява именно в това – да занимава своите танцьори с нещото, което би ги направило възможно най-достойните хора, които могат да бъдат. Красотата на самия танц е приятен, адекватен и разбираем начин това да се случи.

Методика
на работа

The Center е създаден през 2002 г. и за годините, в които съществува, методиката на работа на танцовото училище е полирана до съвършенство – всеки човек, прекрачил прага на някоя от залите, освен най-съвременните танцови похвати и техники, преподавани в България, получава и грижа за разгръщането на творческия си потенциал.
Танцовото училище разполага с изградена, тествана и многократно усъвършенствана през годините детайлна програма за цялостно изграждане и развитие на танцьори. Има също така, специално разработена хореографска обучителна академия, която дава началото на хореографи на свободна практика и пълноправни такива със статус на бизнес партньори.
Два пъти годишно – лятото и зимата, The Center организира тренировъчни лагери, посветени на интензивната работа върху личността под формата на танцови уъркшопи, съчетани с грижа за ритъма на живот на лагеруващите – както във физически, така и в психически аспект.

Мащаб
на работа

Мащабът, в който The Center функционира, няма аналог в танцовия свят на България. Училището работи в пет града – София, Варна, Пловдив, Велико Търново и Русе. Над 500 души посещават ежедневно танцовите зали, а от създаването си досега повече от 20 000 са се докосвали до магията наречена The Center. От основаването си The Center създава и хореографира повече от 30 танцови спектакъла, които освен представящи на публиката труда, творческото развитие и вдъхновенията на всички възпитаници на училището, са представленията с най–голям брой танцьори едновременно на сцена в България – над 250 и с обща публика през годините над 50 хиляди човека.
Освен танцови спектакли, училището създава и собствени театрални постановки в жанр Physical Theatre. Тези представления се изработват и хореографират със специално избрани от създателя на училището - GOOSH, танцьори. Сред театралните проекти са представленията „Залезът на безкрайността“ – Physical Theatre (2011 г.), „ВЯРА509“ – Hip-Hop Visual Theatre (2014 г.), по текстове на Н.Й. Вапцаров, „е-врабчетата“ – Hip-Hop Visual Theatre (2016 г.), по "Ние врабчетата" на Й. Радичков, "ДЖОНАТАН - и небето не е граница" Physical Theatre (2018), по "Джонатан Ливингстън Чайката" , "TWENTER - Multivisual live performance" (2022), всички с режисьор GOOSH, както и мюзикълът „Бремен“ (2010 г.) и „Приключения опасни с герои сладкогласни“ (2018 г.), с хореограф GOOSH.
Третата форма на движенчески представления, които танцовото училище специализира е изработката на интерактивни танци, обвързани с технологията, която може да превърне всяка повърхност, в истинско визуално пиршество, а именно - 3D Mapping.

Извън танцовата сцена Тhe Center създава и късометражни филми - първият български танцов филм „Невъзможности“ (2007 г.), „ФИНДЛИ – Навиването“ (2016 г.), In To (2021 г.), Women's Movement 1 (2020 г.), Women's Movement 2 (2021 г.), Women's Movement 3 (2022 г.), "Начинът" (2022 г.)
От 2017 г. танцовото училище разполага със свой собствен отдел за видео продукции, профилиран в танцовата кинематография.

За годините, през които марката The Center съществува, училището е изградило мрежа от партньорства, съвместно с които може да организира всяко едно събитие свързано с танци и музика. Освен да предложи огромен брой танцьори, Тhe Center може да генерира правилната идея или инициатива, да изготви графичния ѝ дизайн. Може да осигури DJ-и, водещи, режисьор/и, видео оператори, фотографи, аниматори, статисти и дори помощен персонал за провеждането на всяко едно събитие.
Танцовото училище може да предостави зала, хотел, кетъринг, осветление и озвучение, или казано накратко, да осигури пълно материално обезпечаване на събитието, включително да организира транспорта до и от него, от всяка точка на държавата.
Също така може да подбере и осигури представители на други елементи на модерната култура – музикални изпълнители, включително звезди на българската поп и хип–хоп сцена, beatbox изпълнители, graffiti артисти, freerun-ъри, skate-ъри и др.

Общественополезна
дейност

The Center участва с активна гражданска позиция по съвременните проблеми на обществото. Танцовото училище е автор на проекти, насочени към борба с употребата на цигари, алкохол и психотропни вещества, насилието в училищата, намаляването на комуникация между хората за сметка на виртуалната и злоупотребите от това, масовото затлъстяване, работи с деца от социално изолирани групи и такива с физически увреждания. През годините част от спектаклите на Тhe Center участват в събирането на средства за построяването на център за деца, болни от аутизъм в Пловдив.

Училището има множество реализирани проекти, финансирани от общински и национални фондове, част от които са: „Улиците на града“ към фонд "Култура" на Община Варна 2015 г., „ФИНДЛИ – истории за навиването“ към фонд "Култура" на Община Варна 2016 г. и „The Center World – зона за видими млади артисти“ към Варна – Европейска младежка столица 2017 г., "Танцоустойчиви по „Нашият начин” към Национален фонд “Култура” 2021 г.,  “Композиране на музика за танцов спектакъл - 20 години THE CENTER” към отдел "Култура" на Община Варна 2022 г. “Запазване и утвърждаване на TheCenterWorld като културно средище” към Национален фонд “Култура” 2022 г., “SPEED BOOSTER – концептуални видео композиции, състезание и танцов спектакъл” към отдел "Култура" на Община Варна 2023 г. и др.

Известни
личности, работили с The Center

За да съумява всяка година да осъвременява уменията и да предлага на танцуващите в The Center най-новите и актуални течения в танците в световен мащаб, танцовото училище ревностно инвестира в „сверяването на часовника си”. Ежегодно присъства на международни танцови лагери, където, посредством преподадените класове, работи и учи от най-добрите хореографи в света, чиято работа с най-големите музикални звезди в световен мащаб ежедневно наблюдаваме по музикалните медии. Сред най-популярните с работата си хореографи, от които The Center е учил се нареждат имената на Sean Evaristo, Lando Wilkins, Keone and Mari, (Justin Bieber), Marty Kudelka, Lyle Beniga (Justin Timberlake), Parris Goebel (Ciara, Justin Bieber, Rihanna, Janet Jackson, Jennifer Lopez, Nicki Minaj, CL, G-Dragon), Les Twins (Beyonce), Tony Tzar (Bruno Mars), Kyle Hanagami (Justin Bieber, Black Eyed Peas, Disney Channel) Bryan Tanaka (Rihanna, Beyonce), Buddha Stretch (Michael Jackson), Suga Pop (Michael Jackson, James Brown, Lionel Richie, Janet Jackson) RoRo (Usher, Ciara, Ne – Yo, Omarion), Jason Wright (Pink, Ciara), Salah (Robbie Williams, Cirque du Soleil).

Сред „пионерите“ на хип-хоп танците се нареждат Mr. Wiggles, Henry Link, Buddha Stretch. Suga Pop и др., които дават на хореографите на танцовото училище самочувствието да твърдят, че познават отлично историята, корените и дълбочината на това, което преподават и с което се занимават. Списъкът със световноизвестни танцьори и хореографи е огромен и включва много имена, утвърдили се и доказали себе си като достойни за възхищение хора на танцовото изкуството през годините: Antony Lee, Kenzo Alvares, Yesabelle Capitule, Antoine Troupe, Oriana Siew-Kim, Kiel Tutin, Phil Wright, Zacc Milne, Andye J, Sienna Lalau, Scott Forsyth, Pacman, Paradox, EZ Twins, Nika Nljun, Ben Wichert, Andrew Batterina, Dylan Mayoral, Brain Puspos, Ian Eastwood, Chachi Gonzales, Laure Courtellemont, Kapella, Quick Crew, Tight Eyez, Mike Song, David Moore, Pat Cruz, Shit Kingz, Poreotics, Yoshie, Jun Quemado, Koharu Sugawara, CJ Salvador, J. K. Sanchez, Kite, Hiro, Javier Ninja, Dashaun Wesley, Jaja, Marissa Osato, Viktor Millan, Duc Ahn Tran, Karon Lynn, Malkom, Jillian Meyers, KK, Josh Williams, Hilty & Bosch, Jawn Ha, Lia Kim, Poppin John, WilldaBeast Adams, P-Lock и др.

The Center работи с повечето от най-утвърдените имена в бранша у нас: Молец, Графа, Дара, Михаела Филева, Криско, Дарина Екимова, Руши Видинлиев, Миро, Pavell & Venci Venc, Димчо, Ъпсурт, 100 Кила, Дивна, Лора Караджова, Поли Генова, Ice Cream, Били Хлапето, Venzy, Кристо, Играта, Мишо Шамара, Red One, Румънеца и Енчев, Сантра, Теди Къцарова, Лилана, Нели Петкова, Невена, Нора, Групата, Стефан Илчев, Боряна Бонева, Весела, детски хор Бон-Бон и др.

Работата на танцовото училище през годините не подминава също телевизионните формати, турнетата и концертите на националната сцена. По отношение на телевизионните предавания, The Center взима участие в следните формати: „България търси талант“, „Гласът на България“, „X-Factor“, „Като две капки вода“, „Dancing Stars“, „И аз го мога“, "VIP Dance", „Танцувай с мен“ и „Шоуто на Слави“, "Шоуто на Николаос Цитиридис". Танцовото училище взима активно участие и присъствие и в някой от най–престижните и мащабни турнета, концерти и церемонии, провеждани на територията на България, сред които „Наградите на БГ радио“, „Coca Cola Happy Energy Tour“ , „The Voice Of Summer Tour“ и др.Състезания и
награди

The Center е активен участник в български и международни танцови състезатезания от 2005 г. Танцовото училище има следните постижения: В България: 36 купи, 52 златни медала, 44 сребърни медала, 37 бронзови медала, на състезания като World of dance, Hip-Hop International, Unity Jam, Elite Dance Championship, Got Flow, Movers; В чужбина: 3-то място от Hip Hop International Open d’Italy (2006 г.);  финал на World Hip Hop Championship Bremen (2007 г.); 1-во място от Bigbang Streetdancers Unite Level 2 Brugge, Belgium (2007 г.); финал на World Hip Hop Championship Bremen (2008 г.), 2-ро място Prove You’re a Pro 2023 (Grecee)

Освен като участник и/или състезател във външни продукции и формати The Center се изявява и като организатор на ТРИ собствени състезания: Got Flow – състезание, отворено за танцьори от цялата държава; Тhe Center’s Best Crew Performance – състезание за най-добър отбор в рамките на танцовото училище, което се провежда два пъти в годината – на лятното и зимното издание на The Center Dance Camp; The Center’s Killer Of Classes – състезание за най-добър танцьор в рамките на училището, което се провежда през лятното и зимното издание на The Center Dance Camp.

Танцовото училище организира и церемония по връчването на годишни награди за най-прогресивен танцьор в рамките на танцовото училище, наречени „Пуканка на годината“, които се провеждат през зимното издание на The Center Dance Camp.